TAS Factsheet 2019

09 January 2020


Wat. Een. Jaar!

2019 een jaar waar we trots op mogen zijn! Waar we samen met onze partners het fundament hebben gelegd voor onze talenten en breedtesporters met een beperking. Het fundament inderdaad, want we gaan verder bouwen richting een community en omgeving waar iedereen uit onze provincie met een lichamelijke beperking terecht kan op het gebied van Sport & Bewegen. Van breedtesport tot topsport. Onze missie is om voor iedere vraag een oplossing te hebben. Samen met onze partners. Hieronder een "factsheet" van wat er in 2019 allemaal heeft plaatsgevonden vanuit het TAS.

Netwerk

Gesprekken hebben plaats gevonden en afspraken zijn gemaakt met diverse partners en stakeholders om zo samen in te kunnen spelen op de wensen en behoeftes van het talent en/of de sporter met een lichamelijke beperking. Hieronder een beeld van de verschillende partners / stakeholders tot dusver.


Formalisatie samenwerkingsovereenkomst + aanstelling IKS consulent

In maart is de samenwerking tussen de Gemeente  Beek, Stichting De Haamen en revalidatiecentrum Adelante geformaliseerd. Vanuit deze overeenkomst wordt op diverse vlakken de samnewerking aangegaan om wederom beter in te kunnen spelen op de wensen en behoeften van onze talenten en sporters m.b.t. aangepast sporten.

Daarnaast is er een IKS regio consulent aangesteld als spin in het web in de Westelijke Mijnstreek om vraag en aanbod nog meer bij elkaar te brengen.


Enquete aangepast sporten Beekse Sportverenigingen

Onze stagiaire Chantal Bos (student International Master of Adapted Physical Activity aan de KU Leuven) heeft namens het TAS een enquete uitgezet onder de Beekse verenigingen om de wensen en behoeftes van deze  in kaart te brengen op het gebied van aangepast sporten. De uitkomsten van deze enquete zullen de inhoudelijke basis vormen voor de kennistransfers die in 2020 worden georganiseerd.


Verbouwing De Haamen & App uniek sporten

Achter de schermen zijn we bezig geweest met de voorbereidingen voor de indoor verbouwing van De Haamen. Vanuit het TAS richten wij ons met name op de kracht- en bewegingsruimte. Dit in overleg met de eindgebruikers van deze ruimtes. De ruimtes worden multifunctioneel en efficiënt ingericht, zodat we met relatief grote groepen en met iedere doelgroep gelijktijdig kunnen trainen. De beoogde apparatuur en materialen zijn geschikt voor rolstoelers, breedtesporters en topsporters!

De app Uniek Sporten is gevuld met het aangepast sportaanbod. Zo kan iedereen snel zien welke aangepaste Sport & Beweegmogelijkheden er zijn in Beek en omstreken.


Clinics en de Multi Sport & Beweeggroep

In 2019 zijn er 9 clinics georganiseerd in samenwerking met diverse partners waar meer dan 100 talenten en sporters hebben deelgenomen. Een deel van deze mensen raakten zo enthousiast dat ze bij de tak van sport van de betreffende clinic zijn blijven "plakken". Laat dat nu net de bedoeling zijn!

De Multisport & Beweeggroep is nu een vaste beweeg groep op de woensdag middag voor iedereen met een lichamelijke beperking. De Sport & Beweegmogelijkheden worden aangepast op het individu. Ook een mooi succes!


Open NK Paraklimmen

Op 9 november kwamen ruim 50 deelnemers uit 12 ! verschillende landen bij elkaar bij IVY climbing in Sittard om in verschillende disciplines te strijden om de medailles. Dit was een echte showcase in het denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Ongelofelijk wat deze atleten lieten zien. Met recht 1 van de hoogtepunten in 2019!


Innovaties met onze ambassadeurs

Met niemand minder dan Mitch Valize (gouden medaille kandidaat in Tokio 2020) en Noah Mbuyamba (Bladerunner met focus op goud Parijs 2024) zijn we in samenwerking met onder andere Brightlands en andere partners innovatieve begeleidingstrajecten begonnen. Dit is TAS ten voeten uit! Samen met partners en stakeholders het faciliteren en begeleiden van talenten met een lichamelijke beperking om hun sportieve ambities te realiseren. To be continued in 2020...


Preview 2020

Zoals gezegd een mooi jaar vanuit het TAS waar we samen met partners hard hebben gewerkt aan een solide fundament. 2020 staat in het teken van verder bouwen. Letterlijk en figuurlijk. In het kort de belangrijkste punten waar we in 2020 aandacht voor gaan hebben:

 • Uitbreiding netwerk TAS
 • Ondersteuning uitvoering jaarplan samenwerkingsovereenkomst
 • Indoor verbouwing De Haamen
 • Identiteit en logo TAS
 • Digitaal platform en website De Haamen / TAS / IKS
 • Netwerkevent
 • Kennistransfers
 • Clinics gekoppeld aan Limburgse Topsport events
 • Eventueel talent herkennigsdag i.s.m. NOC*NSF
 • Maatwerk (innovatie) trajecten met Limburgse talenten

Het beloofd weer een mooi jaar te worden! Wilt u meer weten? Of kunnen we voor elkaar van meerwaarde zijn? Schroom niet om contact op te nemen met Mullens Sports & Health Innovations!

Op een spetterend 2020!

Terug naar het nieuwsoverzicht

TAS Factsheet 2019

Neem contact op met Mullens Sports and Health Innovations

 • Mullens
 • Sports and Health Innovations

 • Kerklaan 10
 • 6191 GM Neerbeek

 • Email: tim@timmullens.nl
 • Telefoon: +31 6 19 05 53 99

 • Kvk: 66 10 86 91
 • KNAB: NL71KNAB 02 55 33 43 46