Limburgs collegeprogramma biedt Sportief & Innovatief perspectief!

28 August 2019


Recent werd het collegeprogramma 2019-2023 "Vernieuwend Verbinden" door de Provincie Limburg gepubliceerd. Vernieuwend zeker! Vanuit een extraparlementair college (de eerste en enige in Nederland) worden er op inhoud bruggen geslagen tussen de politiek en de Limburgse samenleving om de maatschappelijke opgaven en uitdagingen aan te gaan.

Maar wat staat er in dat collegeprogramma? En wat betekent dit voor ons Sport & Innovatie landschap in Limburg? Als project manager van het TAS (Trainingscentrum Aangepast Sporten) kijken wij natuurlijk ook naar Sporten voor mensen met een beperking in onze provincie. Wat zijn de kansen en wat levert het op?

Ambitie

Gedeputeerde Joost van de Akker zet een mooie ambitie neer "Mijn ambitie is dat Limburg de innovatiefste, aantrekkelijkste en sportiefste provincie van het land wordt". Realistisch? Meer dan realistisch zelfs. Naar onze mening is deze ambitie zelfs nog wat terughoudend. Waarom niet van Europa? Of van de wereld? Met de logistieke voorzieningen, infrastructuur, kennis- en onderwijsinstellingen, (Brightlands) campussen en MKB Limburg geen onmogelijke opgave. 

Sport als "Launching customer"

Sport & Innovatie is primair gericht op ondersteunen en faciliteren van sporters. Echter kan het ook bijdragen aan maatschappelijke vraagstukken. Denk aan duurzaamheid, maatschappelijke participatie, verhogen beweeggedrag en het stimuleren van de economie. Sport is laagdrempelig en genereert grote en positieve exposure. Interessant voor ondernemend Limburg!

Hoe?

Mullens Sports & Health Innovations pleit voor een "Proactief Limburgs Sport & Innovatie Platform". Vanuit dit platform benaderen we proactief onze Limburgse (para)sporters, coaches, bonden, RTC's / NTC's en verenigingen om innovatievraagstukken helder te krijgen. Deze innovatie vraagstukken vertalen we in innovatieprojecten en koppelen we aan kennis- en onderwijsinstellingen, campussen, MKB en overheden en maatschappelijke organisaties in de vorm van consortia. Ieder project is uniek en vraagt een op maat gemaakte aanpak. Dit wordt gecoördineerd vanuit het platform. Uitkomsten uit deze innovatieprojecten bieden slimme oplossingen voor de sporters, economische spin off voor ondernemers en de provincie, projecten voor studenten van kennisinstellingen en genereren spin off naar maatschappelijke vraagstukken. Innovatieve uitkomsten uit een innovatieproject kunnen vaak geïmplementeerd worden in andere toepassingsgebieden.  

Limburg kiest voor Aangepast Sporten

Limburg gaat investeren in voorzieningen en initiatieven voor aangepast sporten. We gaan dus verder met waar we al mee bezig waren! Vanuit het TAS wordt samen met haar partners hard gewerkt om aanbod in aangepast sporten te creëren, specialistische kennis bij verenigingen en kaders onder te brengen, (para)sporttalenten te ondersteunen en te faciliteren en een fysieke en digitale omgeving te creëren voor een "community aangepast sporten". Nog flink werk aan de winkel. Gelukkig met draagvlak vanuit de Provincie!

Resultaat

Sport & Innovatie staat voor het stimuleren van ondernemerschap, samenwerken, creëren van geografische-  en branche cross overs, adaptief vermogen en (Vernieuwend) Verbinden. Laat dat nu net de titel zijn van het collegeprogramma.... Wij doen mee!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Limburgs collegeprogramma biedt Sportief & Innovatief perspectief!

Neem contact op met Mullens Sports and Health Innovations

  • Mullens
  • Sports and Health Innovations

  • Kerklaan 10
  • 6191 GM Neerbeek

  • Email: tim@timmullens.nl
  • Telefoon: +31 6 19 05 53 99

  • Kvk: 66 10 86 91
  • KNAB: NL71KNAB 02 55 33 43 46