Trainingscentrum Aangepast Sporten (TAS)

06 March 2019


In opdracht van de gemeente Beek zijn we bij Mullens Sports & Health Innovations per 1 januari 2019 projectmatig aan de slag met de implementatie van het Trainingscentrum Aangepast Sporten (TAS). Dit doen we niet alleen, maar samen met onze partners. Dit zijn onder andere; Gemeente BeekDe HaamenProvincie LimburgTopsport LimburgHuis voor de SportAdelanteNOC*NSF. Gaandeweg het traject creëren we meer verbindingen in de sport, zorg, onderwijs, kennis en overheid.

Maar wat is het TAS eigenlijk? Waar staat het voor? Voor wie is het? Wat willen we samen bereiken?

Het TAS wordt hét epicentrum voor aangepast sporten in Limburg gecentreerd op Sportlandgoed De Haamen in Beek. Een strategisch centrum dat zich richt op breedtesport én talenten binnen het aangepast sporten. Het fungeert hierdoor mede als voorportaal voor talenten met ambitie richting topsportprogramma’s binnen de zeven Topsportcentra in Nederland (NOC*NSF). Vanuit het TAS wordt ingezet op talentherkenning en –ontwikkeling. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met genoemde partners en stakeholders.

Het TAS zal geen taken overnemen van deze partners of stakeholders, maar zal juist de samenwerking tussen deze coördineren. Hierbij wordt ingezet op verbinding en onderlinge versterking door het delen van kennis, ervaring en goede praktijkvoorbeelden. Vooral het gecombineerd ter beschikking stellen van faciliteiten, zal ervoor zorgdragen dat zowel de breedtesporters als de talenten de kans krijgen zich te ontwikkelen op het gewenste niveau en met voorkeur in hun eigen (woon)omgeving. Het centrum past binnen het landelijke, provinciale en regionale beleid en ambities om het aangepast sporten te optimaliseren. Het TAS zal volledig worden ingericht op het bieden van maatwerk op het gebied van Sport & Bewegen voor mensen met een (lichamelijke) beperking. Van talent tot breedtesport. Met een fysiek loket op De Haamen, maar met diensten op regionaal en provinciaal niveau. 

Wilt u meer informatie over dit project of kunnen we voor elkaar van waarde zijn? Neem gerust contact op!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Trainingscentrum Aangepast Sporten (TAS)

Neem contact op met Mullens Sports and Health Innovations

  • Mullens
  • Sports and Health Innovations

  • Kerklaan 10
  • 6191 GM Neerbeek

  • Email: tim@timmullens.nl
  • Telefoon: +31 6 19 05 53 99

  • Kvk: 66 10 86 91
  • KNAB: NL71KNAB 02 55 33 43 46