Update Greenholds

10 December 2019


Greenholds is on a run

Het technisch haalbaarheidsonderzoek i.s.m. CHILL is afgerond en heeft geresulteerd in een duurzame grondstof wat ons de mogelijkheid geeft om kwalitatief de beste klimgrepen op de markt te brengen. En het belangrijkste... ze worden Recyclebaar! Zo dragen wij bij aan het landelijk sportakkoord en kunnen we niet alleen landelijk, maar wereldwijd de klimhallen gaan verduurzamen in de nabije toekomst.

Ook het marktonderzoek en de daaruit voortkomende PMC (Product Markt Combinatie) loopt langzaam op zijn eind. Dit werd mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van het LIOF. Op de grootste indoor klimbeurs van Europa ("Halls & Walls") in Nürnberg, hebben we onze waardepropositie kunnen valideren. De klimmarkt wil verduurzamen, maar weet niet goed hoe. Onze disruptieve innovatie is een oplossing. Reacties op onze innovatie waren dan ook meer dan positief. Eerste contacten met 2 marktleiders zijn gelegd om te kijken naar een mogelijke samenwerking. Maar voor het zover is hebben wij nog een (grote) stap te maken...

Foto: DAV / Marco Kost

Daarvoor hebben wij vorige week een pitch mogen geven voor een beoordelingscommissie voor de "Sportinnovator Fase 2" subsidie. Wij hopen aanspraak te maken op 1 van de 3 "icoon subsidies" die door Sportinnovator wordt toegekend. Het doel van deze subsidie is om met behulp van industrieel onderzoek en/of experimentele ontwikkeling ons "Greenholds Innovatie project" te versnellen en binnen 2 jaar tot marktintroductie te komen. De aanvraag werd voor de pitch grotendeels met goed tot zeer goed beoordeeld. De terecht kritische vragen met betrekking tot het verdienmodel en het daaruit voortvloeiend economisch perspectief hebben we tijdens de pitch goed kunnen weerleggen. We wachten in spanning af... Eventuele toekenning wordt begin januari bekend gemaakt. Fingers crossed!

Pitchlocatie Sportinnovator

Dit doen we natuurlijk niet alleen. We acteren vanuit een zeer krachtig consortium. Dit is ook ons onderscheidend vermogen en ons bestaansrecht. Zo beschikken wij over uitgebreide key resources op ieder vlak. Denk aan kennis, infrastructuur, logistiek, R&D faciliteiten en ondernemend vermogen door een juiste mix van kennisinstellingen, overheid en commerciële partijen (Mkb's). Ons consortium is sinds fase 1 sterk uitgebreid met de Nederlands Klim en Bergsport Vereniging (NKBV), Brightlands,TSG GroupENBI, LIOF en met aanbeveling van onze gedeputeerde Joost van de Akker namens de Provincie Limburg. Powerhouse!

We will keep you posted!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Update Greenholds

Neem contact op met Mullens Sports and Health Innovations

  • Mullens
  • Sports and Health Innovations

  • Kerklaan 10
  • 6191 GM Neerbeek

  • Email: tim@timmullens.nl
  • Telefoon: +31 6 19 05 53 99

  • Kvk: 66 10 86 91
  • KNAB: NL71KNAB 02 55 33 43 46